62. Републички зимски семинар

Добро дошли на 62. Републички зимски семинар! Пленарним предавањима, радионицама и осталим садржајима можете приступити преко ове стране, као и из менија лево.

Уколико будете имали утиске које желите да поделите са нама, молимо Вас да их напишете у коментарима испод снимака.

Надамо се да ћете уживати учећи!

Поздравна реч председника Друштва, проф. др Весне Ломпар

Пленарна предавања

Пленарна предавања су снимљена пре одржавања семинара и не подразумевају интеракцију са учесницима. Предавачи су еминентни стручњаци у својим областима, које смо позвали да осветле актуелне проблеме са којима се суочавају колеге у настави.

На семинару је одржано 10 пленарних предавања и разговор са писцем.

Радионице

Колеге из целе земље јавиле су се на позив Друштва да изнесу најбоље примере из праксе на тему иновација у настави. Радионице су одржане уживо, путем видео-линка, у интеракцији са полазницима семинара.

Моћи ћете да погледате 20 радионица, представљање издања Друштва и базе задатака Е-мисије!

19 коментара

1. Јадранка Радошевић

Поштовани орханизатори, поштовани професори,
    Захваљујем се свима у име нас, наставника из Републике Хрватске, што сте нам омогућили праћење семинара. Надам се наставку сарадње. Хвала од срца.
    Срдачан поздрав, С поштовањем,
    проф. Јадранка Радошевић
    Школска надзорница, саветница за српски језик у Републици Хрватској

2. Милија Јевремовић

Поштовани организатори семинара, поштовани професори,
    Захваљујем се у име наставника Српске допунске школе у Француској на пруженој прилици да похађамо Републички зимски семинар.

Срдачно,
    Милија Јевремовић

3. Силва Добраш

Драги професори, цијењене колеге из Друштва хвала још једном што сте нам и на овакав начин омогућили да чујемо и видимо све што сте спремили.
    Огроман труд и рад је био потребан да нам и ове године омогућите учешће на највећем семинару за србисте широм региона.
    Сигурна сам да наставници српског језика из Републике Српске са нестрпљењем очекују предавања и радионице 63.Републичког зимског семинара.
    Хвала још једном на прилици да изнова учимо!
    До сусрета у Београду, све најбоље!

мр Силва Добраш, просвјетна савјетница у Републичком педагошком заводу Републике Српске

4. Сандријела Касагић

Хвала дивним професорима мог факултета што их могу слушати и даље где год да сам. Желела бих да ово, ипак, постане и остане део будућих семинара јер је корисно и омогућава приступ у складу са нашим временом,
    мср Сандријела Касагић, Бања Лука

5. Наташа Францишковић

Поштовани организатори семинара, професори и колеге,

велико Вам хвала на свим добро припремљеним и заиста обогаћујућим видео записима, има сјајних идеја за унапређење наставе и у иностранству. Садржај који ми је пак недостајао, јесте на тему учења српског као страног језика, али у хетерогеним групама, јер проф. др Весна Крајишник ставља акценат на хомогеност (ето, мале сугестије за неки наредни пут).

Велики поздрав из Француске,
    Наташа Францишковић, романиста-филолог

6. Радослава Зорић

Зимски семинар је мјесто драгоцјених сусрета, а у овим новим околностима чини се и вреднијим, јер нас је пандемија сатјерала у ћорсокак.
    Било је дивно слушати наше уважене професоре, надахнуте и вриједне колеге, како бисмо, са свјежом дозом инспирације, поново ушли у учионицу, реалну или виртуелну. Захваљујем се организаторима и свим учесницима Семинара што су нам то омогућили.

До сљедећег сусрета, срдачан поздрав из Бање Луке,
    Радослава Зорић

7. Наташа Радојевић

Поштовани,

Захваљујем се на прилици да поново слушам уважене професоре са матичног Фиолошког Факултета, са одлично одабраним темама како из књижевности и језика, тако и из актуелних методичких изазова диталне наставе. Већ три године радим као наставник допунске наставе у Француској (Стразбуру и Колмар). Будући да је допунска настава намењена узрасту од 6 до 14 година, сматрам да би било корисно да се на наредним семинарима нађе више књижевних тема које су намењене том узрасту. Допунска настава се одвија у хетерогеним групама на више нивоа (матерњи и нематерњи говорници, деца узраста од 6 до 14 година) што представља прави изазов за наставника. Можда би било корисно имати предавање на тему како истовремено организовати наставу на више нивоа у једној хетерогеној групи.

Срдачни поздрави из Стразбура,
    Наташа Радојевић
    дипломирани филолог опште књижевности и теорије књижевности
    прфесор италијанског језика и културе за сранце

error: Садржај је заштићен ауторским правима. Хвала на разумевању.