62. Републички зимски семинар

Добро дошли на 62. Републички зимски семинар! Пленарним предавањима, радионицама и осталим садржајима можете приступити преко ове стране, као и из менија лево.

Уколико будете имали утиске које желите да поделите са нама, молимо Вас да их напишете у коментарима испод снимака.

Надамо се да ћете уживати учећи!


Пленарна предавања

Пленарна предавања су снимљена пре одржавања семинара и не подразумевају интеракцију са учесницима. Предавачи су еминентни стручњаци у својим областима, које смо позвали да осветле актуелне проблеме са којима се суочавају колеге у настави.

На семинару је одржано 10 пленарних предавања и разговор са писцем.

Радионице

Колеге из целе земље јавиле су се на позив Друштва да изнесу најбоље примере из праксе на тему иновација у настави. Радионице су одржане уживо, путем видео-линка, у интеракцији са полазницима семинара.

Моћи ћете да погледате 20 радионица, представљање издања Друштва и базе задатака Е-мисије!

19 коментара

 1. Наташа Радојевић

  Поштовани,

  Захваљујем се на прилици да поново слушам уважене професоре са матичног Фиолошког Факултета, са одлично одабраним темама како из књижевности и језика, тако и из актуелних методичких изазова диталне наставе. Већ три године радим као наставник допунске наставе у Француској (Стразбуру и Колмар). Будући да је допунска настава намењена узрасту од 6 до 14 година, сматрам да би било корисно да се на наредним семинарима нађе више књижевних тема које су намењене том узрасту. Допунска настава се одвија у хетерогеним групама на више нивоа (матерњи и нематерњи говорници, деца узраста од 6 до 14 година) што представља прави изазов за наставника. Можда би било корисно имати предавање на тему како истовремено организовати наставу на више нивоа у једној хетерогеној групи.

  Срдачни поздрави из Стразбура,
  Наташа Радојевић
  дипломирани филолог опште књижевности и теорије књижевности
  прфесор италијанског језика и културе за сранце

 2. Радослава Зорић

  Зимски семинар је мјесто драгоцјених сусрета, а у овим новим околностима чини се и вреднијим, јер нас је пандемија сатјерала у ћорсокак.
  Било је дивно слушати наше уважене професоре, надахнуте и вриједне колеге, како бисмо, са свјежом дозом инспирације, поново ушли у учионицу, реалну или виртуелну. Захваљујем се организаторима и свим учесницима Семинара што су нам то омогућили.

  До сљедећег сусрета, срдачан поздрав из Бање Луке,
  Радослава Зорић

 3. Наташа Францишковић

  Поштовани организатори семинара, професори и колеге,

  велико Вам хвала на свим добро припремљеним и заиста обогаћујућим видео записима, има сјајних идеја за унапређење наставе и у иностранству. Садржај који ми је пак недостајао, јесте на тему учења српског као страног језика, али у хетерогеним групама, јер проф. др Весна Крајишник ставља акценат на хомогеност (ето, мале сугестије за неки наредни пут).

  Велики поздрав из Француске,
  Наташа Францишковић, романиста-филолог

 4. Сандријела Касагић

  Хвала дивним професорима мог факултета што их могу слушати и даље где год да сам. Желела бих да ово, ипак, постане и остане део будућих семинара јер је корисно и омогућава приступ у складу са нашим временом,
  мср Сандријела Касагић, Бања Лука

 5. Силва Добраш

  Драги професори, цијењене колеге из Друштва хвала још једном што сте нам и на овакав начин омогућили да чујемо и видимо све што сте спремили.
  Огроман труд и рад је био потребан да нам и ове године омогућите учешће на највећем семинару за србисте широм региона.
  Сигурна сам да наставници српског језика из Републике Српске са нестрпљењем очекују предавања и радионице 63.Републичког зимског семинара.
  Хвала још једном на прилици да изнова учимо!
  До сусрета у Београду, све најбоље!

  мр Силва Добраш, просвјетна савјетница у Републичком педагошком заводу Републике Српске

 6. Милија Јевремовић

  Поштовани организатори семинара, поштовани професори,
  Захваљујем се у име наставника Српске допунске школе у Француској на пруженој прилици да похађамо Републички зимски семинар.

  Срдачно,
  Милија Јевремовић

 7. Јадранка Радошевић

  Поштовани орханизатори, поштовани професори,
  Захваљујем се свима у име нас, наставника из Републике Хрватске, што сте нам омогућили праћење семинара. Надам се наставку сарадње. Хвала од срца.
  Срдачан поздрав, С поштовањем,
  проф. Јадранка Радошевић
  Школска надзорница, саветница за српски језик у Републици Хрватској

Оставите одговор

Back to Top